Brexit планують відкласти до 2021 року: що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Brexit планують відкласти до 2021 року: що сталося

Brexit планують відкласти до 2021 року: що сталося
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу розглядає можливість відкласти вихід Великої Британії з блоку на два роки. Про це пише The Guardian з посиланням на високопосадовців ЄС, передає ONLINE.UA.

Як відомо, Brexit запланований на 29 березня 2019 року, після чого повинен початися 21-місячний перехідний період. Премʼєрка Британії Тереза Мей відклала голосування щодо угоди з ЄС до 12 березня. Троє британських міністрів заявили, що Brexit має бути відкладений, якщо парламент не проголосує за угоду найближчими днями.

"Заміна 21-місячного перехідного періоду додатковим часом як державі-члену дозволить Великій Британії та ЄС розробити свої плани на майбутні відносини з метою зміни суперечливого ірландського механізму "бекстоп", - йдеться у матеріалі.

 Прихильниками перенесення виходу Британії з ЄС називають президента Європейської ради Дональда Туска і генерального секретаря Єврокомісії Мартіна Зельмайра. Зазначається, що Брюссель хоче уникнути короткого відтермінування Brexit на користь довгого, якщо це відбудеться.

ЄС може проголосувати за перенесення Brexit, якщо Лондон зробить відповідне звернення і висловить готовність внести зміни в плани щодо виходу з Євросоюзу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ЄС затвердили угоду з Великою Британією по Brexit.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?