Британія готується націоналізувати "дочку" Газпрому
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія готується націоналізувати "дочку" Газпрому

Британія готується націоналізувати "дочку" Газпрому
Джерело:  online.ua

21 березня іноземним журналістам стало відомо, що британський уряд має намір тимчасово націоналізувати компанію Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd, яка займається роздрібною торгівлею газом у Сполученому Королівстві.

Джерело:  Bloomberg  з посиланням своїх інсайдерів

Британія планує тимчасово націоналізувати "дочку" Газпрому

Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd., яка має понад 30 000 бізнес-клієнтів, є головним кандидатом на введення в режим спеціального управління, - розповідає анонімне джерело.

Наразі журналісти не змогли взяти коментарі у підрозділу "Газпрому".

Варто звернути увагу на те, що ця "дочка" російського монополіста постачає газ підприємствам та держорганам - йдеться також про Національну службу охорони здоров'я. До слова, нещодавно також стало відомо, що британські держоргани намагаються розірвати зв'язки з Gazprom Marketing & Trading Retail Ltd., яка постачає понад 20% промислового та комерційного газу в країні.

Нагадаємо, за словами Жозепа Борреля, влада Євросоюзу обговорить санкції проти РФ у нафтовій сфері. Дипломат також звернув увагу на те, що події у Маріуполі є великим воєнним злочином. Про це політик розповів перед початком зустрічей міністрів закордонних справ та оборони ЄС.

Ми обговоримо, які ще санкції ми можемо обдумати, більше санкцій. Зокрема, пов’язані з енергетикою, — наголосив очільник дипломатії ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?