Британія готується передати Україні ракети дальнього радіусу дії — WP
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія готується передати Україні ракети дальнього радіусу дії — WP

Британія готується передати Україні ракети дальнього радіусу дії — WP
Джерело:  online.ua

Офіційний Лондон, схоже, готується передати Збройним силам України ракети дальнього радіуса дії, які знадобляться армії нашої країни для ураження ворожих цілей у Криму.

Джерело:  The Washington Post

Україна незабаром може отримати від Британії ракети дальнього радіусу дії

Американські журналісти дійшли такого висновку після того, як проаналізували оголошення про закупівлі озброєння Міжнародним фондом підтримки України (IFU), в якому провідну роль відіграє саме Британія.

Редакція ЗМІ звернула увагу на те, що в документах Міноборони Британії попросило "висловити зацікавленість" у наданні ударних можливостей із дальністю до 300 кілометрів. Офіційний Лондон розраховує на відповідь протягом кількох днів.

Як стверджує інсайдер видання, поки остаточне рішення ніхто не ухвалив.

Проте, що важливо розуміти, подібні повідомлення вказують на те, щоб британська влада налаштована самостійно надавати Україні такі боєприпаси, а запитувані характеристики і можливості близько відповідають крилатим ракетам Storm Shadow, що запускаються з повітря.

Що відомо про можливе надання ЗСУ ракет Storm Shadow,

За словами експертів, ракети Storm Shadows можна встановити на українських винищувачах радянського зразка - вони можуть досягти території РФ.

Україна вже давно просить західні країни надати їй ракети більшої дальності, стверджуючи, що така зброя може змінити перебіг війни, давши змогу її військам вразити російські командні центри, лінії постачання, склади боєприпасів і палива в глибині Криму і на контрольованій Росією території на сході України.

Команда американського лідера Джо Байдена раніше передала Україні багатозарядні високоточні ракетні системи, зокрема йдеться й про HIMARS, однак винятково з боєприпасами, радіус дії яких обмежений приблизно 70 км.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?