Британія хоче передати Україні ракетні установки Stormer
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія хоче передати Україні ракетні установки Stormer

Британія хоче передати Україні ракетні установки Stormer
Джерело:  online.ua

Влада Великої Британії має намір передати Україні броньовані ракетні установки Stormer для запуску ракет Starstreak.

Джерело:  The Sun

Лондон хоче передати Україні ракетні установки Stormer

Що важливо розуміти, установка Stormer HVM має восьмизарядну пускову установку на даху і має місце всередині для розміщення ще восьми ракет. Ці ракети можуть збивати літаки і гелікоптери противника, які летять на низькій висоті.

За словами експертів, це "найкращий комплекс", який лише може надіслати західна держава.

Журналістам вдалося дізнатися, що Міністерство оборони Британії продемонструвало українським воїнам роботу машин на виставці в Солсбері-Плейн два тижні тому.

13-тонні високотехнологічні пускові установки, як очікується, можуть бути завантажені на транспортні літаки С-17 і відправлені на війну за кілька днів. Їм потрібен лише екіпаж із трьох осіб - водій, командир і навідник. Розгортання "групи Stormer" разом із 120 вже обіцяними бронетранспортерами означатиме значне збільшення важкого озброєння з Великої Британії, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, раніше міжнародні партнери надавали Україні лише переносну зброю.

Фото - Pinterest

Комбінація Stormer/Starstreak стане величезним підвищенням боєздатності України... Це надзвичайно ефективна, високомобільна бойова машина, яка завдасть серйозної шкоди будь-яким спробам атаки на низькому рівні з боку путінських ВПС, - полковник Річард Кемп, колишній командувач британськими військами в Афганістані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?