Британія: ми не будемо платити за Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія: ми не будемо платити за Росію

Британія: ми не будемо платити за Росію

Влада Великої Британії заявила, що не буде компенсувати бюджету Ради Європи внески Росії, яка припинила виплати через накладені санкції. Про це повідомив посол Британії у Раді Європи Крістофер Івон, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Європейську правду".

"Британія знову заявила учора, сьогодні і скаже завтра, якщо знадобиться, що вона не братиме на себе російські неплатежі. Порушують Статут? Ми не можемо платити більше у відповідь", - написав Івон у Twitter.

Варто зазначити, що у Страсбурзі триває дискусія про те, що робити з Росією, яка перебуває під санкційним тиском у ПАРЄ та повністю зупинила сплату внесків до бюджету Ради Європи, вимагаючи повністю скасувати санкційний механізм. Внесок РФ становить приблизно 33 млн євро, або 7% від бюджету організації.

"Він вказав на статті Статуту Ради Європи, які передбачають припинення членства. Зокрема, стаття 7 передбачає, що будь-який член Ради Європи може вийти, офіційно повідомивши генсека про свій намір зробити це. Вихід набуває чинності в кінці фінансового року, в якому було направлено повідомлення, якщо воно надається протягом перших дев'яти місяців цього фінансового року", - сказано в повідомленні.

Стаття 8 передбачає виключення країни у разі серйозних порушень прав людини і фундаменталньих свобод. Рішення має приймати Комітет міністрів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Парламентській асамблеї Ради Європи вже підготували план, який дозволяє позбавити ПАРЄ права накладати санкції на РФ. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?