Британія офіційно оцінила Росію як найнебезпечнішу ворожу державу — The Time
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія офіційно оцінила Росію як найнебезпечнішу ворожу державу — The Time

Британія офіційно оцінила Росію як найнебезпечнішу ворожу державу — The Time
Джерело:  online.ua

Велика Британія вже тривалий час виступає як один з найголовніших критиків і опонентів Російської Федерації. Офіційний Лондон неодноразово наголошував на неприпустимій агресивності Кремля у відношенні до сусідів, а також проти опозиційних політиків. Вже у березні британський уряд готується виступити з офіційною заявою, в якій РФ буде названо “ворожою державою”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Передбачається, що у вівторок, 16 березня, буде оголошено комплексний огляд питань безпеки, оборони, зовнішньої політики. Представлятиме його особисто прем’єр-міністр Борис Джонсон.

Згідно з джерелами авторитетного видання, Росію британська влада визнала “найбільшою загрозою, яка виходить на рівні держави”. Причиною такої негативної оцінки стали “часті агресивні вторгнення” російських сил у повітряний простір королівства, а також готовність кремлівського режиму “здійснювати вбивства своїх опонентів на британській території”.

Водночас британський уряд згадає також про Китай та його агресивні економічні кампанії.

“Головна загроза для Великобританії виходить від Росії... Китай — конкурент, який намагається красти інтелектуальну власність і становить загрозу економічній безпеці. Але це не те ж саме, що сталося в Солсбері”, - зауважив інформатор.

Нагадаємо, в Солсбері мешкав колишній агент російської розвідки разом з родиною. Кремлівський режим намагався його отруїти — інцидент став надзвичайно резонансним, на Заході навіть ідентифікували двох росіян, що були ймовірними виконавцями. Саме з цього моменту світом шириться термін “новачок”, яким називають російську бойову отруту радянського походження.

Китай у Лондоні оцінили як “глобальний виклик”.

“У випадку з Китаєм підхід такий: змагайтеся, де необхідно, співпрацюйте, коли це можливо, протидійте, коли це необхідно”, - вважає джерело.

Утім, щодо позиціювання країн за рівнем загрози у партії Бориса Джонсона немає однозначної єдності. Наприклад, член Палати громад Том Тугендхат звернув увагу на надзвичайну потужність китайської сторони на міжнародній арені.

“Упродовж десятиліть владу Росії послаблювали злодійство та жорстокість до власних громадян, а влада Китаю тільки росла... Конкуренція заснована на чесності. Сьогодні ми не бачимо цього”, - резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Європейське агентство лікарських засобів (EMA) ще в кінці минулого року піддалося хакерській атаці, але тільки зараз стало відомо, що за нею стоїть Росія. Як з’ясувалося, метою російських хакерів стала крадіжка дані про вакцини від коронавірусу в ЄС. Ці дані Москва спритно змінила і тепер використовує для пропаганди, спрямованої на те, щоб викликати в людей недовіру до європейських вакцин, в тому числі до Pfizer і Moderna.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?