Британія перекинула танки в Естонію: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія перекинула танки в Естонію: що відбувається

Британія перекинула танки в Естонію: що відбувається
Джерело:  online.ua

В Естонію прибула перша партія військової техніки в рамках навчань НАТО, у тому числі 18 танків Challenger з Британії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ERR".

Зазначається, що перша партія британської бойової техніки, у тому числі 18 танків Challenger, у рамках навчань НАТО Tractable прибула в понеділок, 28 жовтня, в Естонію, у військове містечко в Тапа.

"Загалом протягом найближчих тижнів в Естонію мають прибути 200 одиниць бойової техніки і 800 британських військовослужбовців. Ця техніка вже прибула морем у німецький порт Емден і на цей час переміщається по залізниці і наземними дорогами через Німеччину, Польщу, Литву, Латвію з кінцевим пунктом призначення в Естонії", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що від звичайної ротації дислокованих в Естонії військ НАТО вони відрізняються за масштабами і складністю операції. Крім різних тренувань, під час навчань буде висаджено також парашутний десант.

Як відомо, Британія очолює розміщений в Естонії батальйон НАТО загальною чисельністю 1200 осіб з важкою бойовою технікою. Крім британських солдатів і офіцерів, до складу бойової групи НАТО входять також військовослужбовці Франції та Данії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що протягом 30-31 жовтня північноатлантична рада НАТО з офіційним візитом перебуватиме в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?