Британія підтримуватиме Україну незалежно від результатів виборів США — Шаппс
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія підтримуватиме Україну незалежно від результатів виборів США — Шаппс

Британія підтримуватиме Україну незалежно від результатів виборів США — Шаппс
Джерело:  online.ua

Велика Британія продовжить підтримувати Україну незалежно від результатів виборів у США наступного року. Як заявив Міністр оборони Британії Грант Шаппс, підтримка Києва Лондоном є "водонепроникною".

Джерело: CNN

Підтримка України від Британії

До того, як ми побачимо, що станеться на виборах кандидата від республіканців, ще далеко, але ми продовжимо стояти пліч-о-пліч з нашими друзями в Україні, – заявив Шаппс.

У відповідь на запитання, що робитиме Британія, якщо президентом буде обрано республіканця, який вирішить припинити підтримку України з боку США, міністр сказав, що підтримка Києва з боку Лондона є "водонепроникною" та назвав це питання спекулятивним.

Він погодився зі словами президента України Володимира Зеленського, що насправді американці бачать, що це в їхніх інтересах та в інтересах світу, щоб Україна залишалася демократичною країною.

Ми знаємо, що відбувається, коли ми дозволяємо тирану вторгнутися в сусідню країну, а потім просуватися на захід. І дуже важливо, щоб Путін не зміг безкарно вдертися до демократичного сусіда. І саме тому Британія стояла твердо (на захисті України), і ми будемо продовжувати це робити, – підсумував Шаппс.

Британія передасть Україні десятки тисяч артснарядів

Велика Британія надасть Україні десятки тисяч артилерійських снарядів до кінця року.

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс 19 вересня після засідання Контактної групи з питань оборони України пообіцяв додаткове постачання десятків тисяч артилерійських снарядів для українських сил до кінця року.

Заява Шаппса пролунала на тлі відправлення 300-тисячного артилерійського снаряда. За його словами, британська допомога дозволить Україні "захистити себе від неспровокованого російського вторгнення і повернути незаконно окуповані території".

Згідно з даними британського Міноборони, на сьогодні Британія відправила Україні понад 12 тисяч одиниць протитанкової зброї, 300 тисяч артилерійських боєприпасів, тисячі ракет протиповітряної оборони, самохідні артилерійські установки.

Також Київ отримав від Лондона понад 200 тисяч одиниць нелетального військового обладнання, зокрема одяг для екстремально холодної погоди, обладнання для виявлення мін і генератори промислової потужності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?