Британія планує надати Україні бронетехніку
Категорія
Україна
Дата публікації

Британія планує надати Україні бронетехніку

Британія планує надати Україні бронетехніку
Джерело:  online.ua

Британський уряд розробляє план поставок Україні бронетехніки типу Mastiff або Chakal для протидії збройній агресії Кремля.

Джерело:  The Times

Британія готова надавати Україні бронетехніку 

Зокрема, журналісти видання повідомляють, що в Міноборони Британії розглядають можливість поставок Україні броньованого транспорту типу Mastiff, а також автомобілів на зразок Chakal, які можна використовувати у цілях розвідки, або як далекобійні патрульні групи.

Британія також відправить свої військових до Польщі для проведення навчань.

Про подальшу підтримку, включаючи протитанкові та зенітні ракети, Британія оголосить найближчими днями, - зазначають автори матеріалу.

У той же час представники Сенату США вніч на 7 квітня схвалили законопроєкт щодо відновлення дії програми часів Другої світової війни, націлену на більш ефективне постачання Україні військової допомоги та іншої необхідної допомоги.

Програма стала відома за часів Другої світової як ленд-ліз. Такі кроки свідчать про те, що Вашингтон та союзники дуже серйозно сприймають агресію Кремля проти України та загрозу ліберальному світу.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?