Британія планує визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія планує визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією

Британія планує визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією
Джерело:  online.ua

Уряд Великої Британії планує найближчими тижнями визнати ПВК "Вагнер" терористичною організацією, щоб посилити тиск на Росію.

Джерело: The Times

Британія готується визнати ПВК "Вагнер" терористами

Джерело в британському уряді повідомило виданню, що після двох місяців побудови судової справи заборона групи є «неминучою» і, ймовірно, буде прийнята протягом кількох тижнів.

Заборона зробить кримінальним злочином приналежність до Вагнера, відвідування його зібрань, заохочення до його підтримки чи носіння його логотипу публічно, поставивши його на той самий рівень із такими групами, як Ісламська держава та Аль-Каїда.

Також заборона передбачає запровадження суттєвих санкцій. Зокрема ПВК буде заборонено використовувати суди Великої Британії.

Видання пише, що це матиме наслідки для здатності Вагнера збирати гроші, якщо будь-які кошти пройдуть через британські фінансові установи.

Не було жодних доказів того, що Вагнер або особи, пов’язані з ним, діють у Великій Британії з початку війни в Україні, і заборона в основному розглядається як символічний крок.

Однак джерело в уряді повідомило, що були «підозри», що група допомагала відмивати гроші з Великої Британії разом з організованими злочинними групами після санкцій, які були введені проти російських олігархів і союзників Путіна після війни.

Що відомо про ПВК Вагнер

Групу найманців очолює Євген Пригожин, колишній засуджений, відомий як «кухар Путіна».

61-річний Пригожин вже зміг скористатися британськими судами, щоб порушити справу про наклеп проти британського журналіста Еліота Хіггінса після викриття його веб-сайтом Bellingcat тіньових операцій групи.

Окрім війни в Україні, група брала участь у численних конфліктах в Африці та на Близькому Сході — борючись за контроль над золотими копальнями в Центральноафриканській Республіці та допомагаючи підтримувати режим президента Асада в Сирії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?