Британія це зробить — Джонсон нарешті розкрив усі карти
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія це зробить — Джонсон нарешті розкрив усі карти

Британія це зробить — Джонсон нарешті розкрив усі карти
Джерело:  online.ua

Британський лідер Борис Джонсон неочікувано для усієї міжнародної спільноти зізнався, що вже 19 листопада планує офіційно повідомити свій народ про найбільші військові інвестиції в країні з моменту закінчення холодної війни. Під час свого виступу в парламенті Великої Британії прем'єр представить перші результати найбільшого за три десятиліття огляду зовнішньої політики і оборони. Окрім того, зазначається, що він оголосить про виділення додаткових 16,5 млрд фунтів для збройних сил протягом наступних чотирьох років. Варто звернути увагу на те, що оборонний бюджет Британії зараз складає трохи менше ніж 42 мільярди фунтів на рік. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

"Я ухвалив це рішення у розпал пандемії, тому що захист королівства має бути на першому місці... Міжнародна ситуація небезпечніша і конкурентніша, ніж будь-коли з часів холодної війни, і Британія повинна бути вірна нашій історії і підтримувати наших союзників. Щоб домогтися цього, нам необхідно повсюдно розширити наші можливості", — прокоментував своє неочікуване рішення Борис Джонсон у офіційній заяві, яку опублікували напередодні виступу.

На переконання офіційного Лондону, суттєве зростаннє інвестицій у військо країни зміцнить позицію Сполученого Королівства як найбільшого спонсора оборони в Європі, а також дозволить збільшити витрати в такі галузі, як кібернетика і космос.

Як стверджують деякі політичні експерти, британська влада хоче визначити свою роль на світовій арені після виходу з Європейського Союзу. Британський лідер Борис Джонсон прагне, щоб країна відігравала провідну роль у новій ері глобального співробітництва і вільної торгівлі, підкріплену сучасними військовим і кібернетичним потенціалом.

Неможна також не згадати про те, що нещодавно офіційні Лондон та Київ підписали угоду, яка передбачає переоснащення українських Збройних сил сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО та закриють потребу у кораблях такого класу в Чорному та Азовському морях.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Польща накинулася із гучними звнуваченнями на Європейський Союз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?