Британія відреагувала на заяви РФ про відведення військ
Категорія
Політика
Дата публікації

Британія відреагувала на заяви РФ про відведення військ

Британія відреагувала на заяви РФ про відведення військ
Джерело:  online.ua

Росія заявила про відвід військ на їхні постійні бази дислокації після завершення навчань біля кордону з Україною. Британський міністр оборони Бен Воллес скептичний щодо заяв Росії.

Джерело: Sky News

Британія скептично налаштована щодо заяв РФ про відвід військ

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес попередив, що вторгнення досі можливе.

Оцініть на власні очі масштаби розгортання військ Росії на кордонах України та, насправді, усіх прес-конференцій, які проводив президент Путін. Досить зрозуміло, що їхні наміри щодо України полягають у тому, щоб змінити її поведінку і дійсно змінити відносини НАТО з Україною, і вони роблять це під загрозою вторгнення, - сказав міністр.

Міністр оборони Британії, який перебуває в Брюсселі на зустрічі НАТО, додав, що хоча Москва заявила, що відправляє деякі військові частини назад на свої бази, коли він був солдатом, війська не створювали банки крові та польові госпіталі та не переміщали стратегічне озброєння, якщо вони просто тренувалися.

Він додав, що розвідка показує, що росіяни мають 60% всієї сухопутної бойової потужності на кордоні з Україною і "значну флотилію" на морі, тобто Україна "справедливо оточена" "значними силами, які здолають Україну, якщо вони будуть розгорнуті.

Бен Воллес (фото — facebook.com/mod.mil.rus)

Відвід військ РФ від кордону з Україною

Міністерство оборони Росії 15 лютого повідомило, що завершило ряд запланованих навчань, і низка військових повертається на свої бази, але більшість все ще тренується, також навчання проводяться в Чорному морі.

16 лютого Міністерство оборони Росії опублікувало відео, на якому видно, як колона танків і військової техніки виїжджає з окупованого Криму і заявило, що частина військових повернеться до місця постійного базування.

Варто додати, що американська розвідка натякала, що Росія може вторгнутися в 16 лютого, але Воллес сказав, що "проблема не в датах", а в "справжній ознаці того, що Росія готується до вторгнення, - це сили, переведені в "позицію готовності".

Сили можна тримати в бойовій готовності не так довго. Росіяни вміють це краще, ніж більшість, вони можуть тримати ці сили в готовності тижнями, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?