Британія висунула гучні звинувачення РФ на РБ ООН: Москва різко відреагувала
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія висунула гучні звинувачення РФ на РБ ООН: Москва різко відреагувала

Британія висунула гучні звинувачення РФ на РБ ООН: Москва різко відреагувала
Джерело:  online.ua

На екстреному засіданні РБ ООН Велика Британія звинуватила Росію в хімічній атаці. Британська влада передала докази використання Москвою хімічної зброї в Секретаріат ОЗХЗ (Організацію по забороні хімічної зброї) для проведення незалежної перевірки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр новин ООН.

Читайте також: У Лаврова нахабно відповіли на звинувачення в отруєнні Скрипаля

В ході засідання в.о. постпреда Британії при ООН Джонатан Аллен заявив, що хімічна речовина, якою отруїли екс-розвідника ГРУ РФ Сергія Скрипаля в Солсбері відноситься до класу бойових отруйних речовин під назвою "Новачок". Ця речовина, за твердженням Аллена, виготовляється тільки в Росії.

У зв'язку з цим Британія зажадала від Росії протягом 24 годин дати пояснення. На що постпред РФ при ООН Василь Небензя дав різку відповідь.

"Від нас вимагають зізнатися в злочині протягом 24 годин. Ми не дозволимо розмовляти з нами мовою ультиматумів. Попереджаємо, все це не залишиться без відповіді. Ми вимагаємо пред'явити матеріальні докази російської причетності", - заявив Небензя.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент США Дональд Трамп також вважає, що Росія причетна до отруєння Скрипаля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?