Британія вперше пояснила відсутність вітань у день народження Зеленського
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія вперше пояснила відсутність вітань у день народження Зеленського

Британія вперше пояснила відсутність вітань у день народження Зеленського
Джерело:  online.ua

Пані посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс вперше вирішила пояснити, чому насправді офіційний Лондон не надіслав вітання українському лідеру Володимиру Зеленському у день його народження. За словами дипломатки, для влади її країни не є звичним, коли очільники держав чекають від партнерів привітань зі святами особистого характеру. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Ні, це не є звичним у Британії. Насправді такої традиції немає, тому це не є упущенням моїм чи прем’єр-міністра, що ми не надіслали вітання з днем народження", - наголосила пані посол, пояснивши, чому вона та британський лідер Борис Джонсон не вітали Зеленського.

Щодо себе вона зауважила, що "тут немає нічого персонального – я просто забула це зробити".

"Але я хочу розповісти про інше – коли президент Зеленський захворів на COVID, то прем’єр Джонсон з ним зв’язався. До певної міри – через те, що прем’єр сам переніс COVID та хворів важко, тому має співчуття до кожного, хто також захворів. Та й я також твітила, коли Зеленський захворів", - розповіла Мелінда Сіммонс.

Як уже згадувалося раніше, Володимир Зеленський відзначив своє 43-річчя 25 січня. Офіс президента України декілька днів розповідав про привітання від "світових лідерів" з його днем народження, представників західних держав там майже не було.

Варто зазначити, що Зеленського, зокрема, вітав голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін. Він надіслав президенту України листа, у якому висловив «щирі вітання й найкращі побажання».

"З часу спалаху пандемії COVID-19 Китай та Україна пліч-о-пліч борються з епідемією, що повністю підтверджує щиру дружбу між народами двох країн. Я надаю великого значення китайсько-українським відносинам, готовий спільно з вами працювати над подальшим стимулюванням двосторонніх відносин та над досягненням нових результатів нашої співпраці", – йшлося в листі

Президент Республіки Корея Мун Чже Ін також привітав Володимира Зеленського у соціальних мережах. До привітань також приєдналися президент Словацької Республіки Зузана Чапутова, перший президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв, президент Ізраїлю Реувен Рівлін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?