Британія вводить новий локдаун: людям заборонили виходити з дому без причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія вводить новий локдаун: людям заборонили виходити з дому без причини

Британія вводить новий локдаун: людям заборонили виходити з дому без причини
Джерело:  online.ua

Британський уряд прем'єр-міністра Бориса Джонсона оголосив про введення повноцінного локдауну в королівстві. Новий жорсткий карантин набуває чинності у вівторок, 5 січня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.

За оприлюдненими деталями, британські мешканці не зможуть залишити помешкання без поважної для того причини. Такими екстреними випадками стали фізичні тренування, візити у магазини для придбання продуктів чи засобів першої необхідності, звернення по медичну допомогу та поїздки на роботу, якщо людина не може працювати дистанційно з дому.

У школах, коледжах та університетах вводять дистанційне навчання, однак дитячі садки продовжать роботу. Спортивні локації на свіжому повітрі також закриються.

Ресторани та інші заклади можуть працювати виключно в режимі на виніс, однак алкогольні напої вони таким чином продавати не мають права.

Водночас 5 січня на офіційному рівні оголосила про посилений карантин влада Шотландії. Відповідний карантин чинний на території Вельса та Північної Ірландії.

Нагадаємо, посилений карантин у Великій Британії вводили навесні разом з усім світом та напередодні різдвяних свят, наприкінці восени та у грудні.

Як повідомляв ONLINE.UA, карантин в Україні офіційно продовжили до 28 лютого 2021 року, але з 8 січня в країні починається жорсткий режим — він триватиме 16 днів, до 24 числа. Під час такого січневого локдауна, крім основних заборон, що стосуються роботи ресторанів, кафе і магазинів непродовольчих товарів, обмеження будуть діяти та щодо роботи супермаркетів.

Попри те, що його називають локдауном, режим не передбачає блокування громадського транспорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?