Британія зробила найважливіший крок по виходу з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія зробила найважливіший крок по виходу з ЄС

Британія зробила найважливіший крок по виходу з ЄС
Джерело:  BBC

У Палаті громад парламенту Великобританії в остаточному читанні прийняли акт про приведення в дію статті 50 Лісабонського договору щодо виходу держави з числа країн ЄС.


На підтримку законопроекту проголосувало 494 депутата, проти - 122, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Росія.


Читайте також: Вихід Великобританії з ЄС сильно ускладнився: прийнято гучне рішення


На дебатах перед голосуванням розглядали кілька поправок до законопроекту, в числі яких - дозвіл громадянам Євросоюзу залишатися на території Великобританії після її виходу з ЄС, однак жодну з поправок не прийняли.


Перед тим, як прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей отримає офіційне право почати процес виходу країни з Євросоюзу, акт про "брекзіт" ще повинен пройти обговорення в палаті лордів. Очікується, що він буде схвалений обома палатами британського парламенту вже до початку березня.


Як повідомляв ONLINE.UA,  1 лютого Палата громад парламенту Великобританії прийняла акт про вихід держави з числа країн ЄС в першому читанні. Друге читання пройшло 6 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?