Британська розвідка озвучила екстрене попередження Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Британська розвідка озвучила екстрене попередження Зеленському

Британська розвідка озвучила екстрене попередження Зеленському

Українським журналістам вдалося дізнатися, що у Великій Британії глава держави Володимир Зеленський провів закриту зустріч із новим очільником Секретної розвідувальної служби британського МЗС Річардом Муром, під час якої отримав попередження щодо свого оточення. Згідно з даними видання  ZN.UA, яке посилається на "джерело, що заслуговує на довіру", саме шефу розвідслужби МІ-6 Уайтхолл доручив донести українському лідеру меседжі, які з певних причин не хотів озвучувати британський прем'єр Борис Джонсон. Варто звернути увагу на те, що на зустрічі також був присутній глава Служби безпеки України Іван Баканов, однак були відсутні представники Офісу президента, передає ONLINE.UA.

Журналісти вказують на те, що якщо на зустрічі Зеленського з Джонсоном говорили про Росію, Донбас, економічну співпрацю, інвестиції, реформу судів, то з Муром обговорювалися три основні теми.

Перша – атаки команди Володимира Зеленського на антикорупційні органи в Україні та прагнення Офісу президента взяти під свій контроль САП, НАБУ, Офіс генерального прокурора, а також судові інстанції;

Друга – ситуація на Донбасі та агресія Росії;

Третя – оточення президента України: не лише офіційне, а й неформальне, яке має значний вплив на голову української держави. Наголошується, що ця тема теж належить до "російської тематики".

За словами журналістів "закритість зустрічі була продиктована саме обговоренням персон з оточення Володимира Зеленського: британці бачать, як "витікає" інформація з України". Окрім того, видання припускає, що також нещодавно тему найближчого оточення українського лідера під час перемовин з Володимиром Зеленським порушувала американська влада – однак її кейс був тиском на офіційний Київ, а Лондон просто зробив попередження – "на той випадок, якщо Зеленський не до кінця дає собі звіт щодо дії людей, із якими його асоціюють".

Варто звернути увагу на те, що ця зустріч із головою МІ-6 насправді свідчить про високий ступінь інтересу Уайтхоллу до нашої країни та її президента. Що важливо розуміти, очільник британської розвідки доволі рідко зустрічається з лідерами інших держав під час візиту останніх на Острів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що стало відомо про новий гучний скандал в команді Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?