Британська розвідка заявила про новий напрямок наступу армії РФ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Британська розвідка заявила про новий напрямок наступу армії РФ на Донбасі

Британська розвідка заявила про новий напрямок наступу армії РФ на Донбасі
Джерело:  online.ua

Представники британської розвідки зазначають, що кремлівська окупаційна армія зазнала невдачі під час наступу в районі Сєвєродонецька та Попасної і наразі концентрується на поновленні наступу в районі міста Ізюм на Харківщині.

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Окупанти провалили наступ в районі Сєвєродонецька та Попасної

Представники британської розвідки зауважують, що за минулі вихідні українським військовим частково вдалось повернути контроль над Сєвєродонецьком, однак кремлівська окупаційна армія ймовірно продовжить захоплювати східні райони міста.

У той же час більш широкий план командування армії РФ ймовірно включає оточення підрозділів українських військових у Сєвєродонецьку з півдня та півночі.

В Міноборони Британії наголошують, що протягом травня армія РФ досягла певних успіхів під час наступу у бік Попасної, але минулого тижня наступ окупантів за цим напрямком почав буксувати.

Повідомлення про важкі артилерійські обстріли в районі Ізюма свідчать про те, що Росія готується відновити дії на північному напрямку, - зазначають представники британської розвідки.

Росії майже напевно буде потрібно домогтися прориву хоча б на одному з цих напрямків, щоб перетворити тактичні досягнення в успіх на оперативному рівні і просунутися до своєї політичної мети з контролю над усією Донецькою областю.

Між тим аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що кремлівська окупаційна армія ймовірно контролює більшу частину Сєвєродонецька, однак реальна ситуація у місті залишається незрозумілою.

Ключові висновки аналітиків ISW:

  • Контроль над Сєвєродонецьком, ймовірно, часто змінюється.

  • Загарбники в районі Ізюма не зробили жодного підтвердженого просування, тоді як сили, що просувалися на захід від лиману, досягли незначних досягнень.

  • Окупанти продовжували невдалі спроби розірвати українські лінії комунікації на північний схід від Бахмута.

  • Обмежені і локальні українські контратаки змусили російські війська зосередитися на утриманні оборонних рубежів на північ від Харкова.

  • Російська окупаційна влада посилює зусилля з видачі російських паспортів громадянам України та посилення контролю над окупованими територіями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?