Британські науковці назвали 4 сценарії розвитку пандемії COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Британські науковці назвали 4 сценарії розвитку пандемії COVID-19

Британські науковці назвали 4 сценарії розвитку пандемії COVID-19
Джерело:  online.ua

Представники британської науково-консультативної групи з надзвичайних ситуацій змоделювали 4 сценарії подальшого розвитку пандемії COVID-19.

Джерело: сайт уряду Великої Британії

Коли завершиться пандемія COVID-19 

Однак, за словами науковців, всі 4 сценарії свідчат про те, що пандемія не завершиться найближчим часом.

Найбільш оптимальним варіантом вважається той, при якому вакцини опиняться досить ефективними проти нових штамів коронавірусної інфекції.

При цьому нові штами при самому сприятливому розвитку подій опиняться не дуже заразними та не будуть викликати важкого перебігу хвороби.

Це дозволить обмежити захворюванність сезонними або регіональними спалахами.

Згідно із другим сценарієм, через поступове послабшання колективного імунітету нові хвилі COVID-19 будуть виникати час від часу. Буде й ризик що окремі штами інфекції зможуть викликати важкий перебіг хвороби, а також будуть більш заразними.

COVID-19 у такому разі може почати демонструвати стійкість до противірусних препаратів.

Третій варіант розвитку подій передбачає, що пандемія не піде на спад, а нові хвилі захворювання будуть змінювати одна одну. Більша частина людей буде вакцинована від COVID-19, але інфекція буде ставати все більш стійкою до противірусних препаратів.

Найгіршим сценарієм буде той, за яким вірус почне поширюватись надзвичайно швидко. Через не завершену повністтю вакцинацію вірус буде переходити від людей до тварин, мутувати, а потім знову повертатись до людей, але вже більш небезпечним.

Такий розвиток подій буде зумовлювати постійні повторні інфікування і боротись з хворобою буде надзвичайно складно.

Фото - Pixabay.com

За оцінками спеціалістів, вне залежності від того, за яким сценарієм будуть розвиватись події, людству знадобиться від 2 до 10 років щоб стабілізувати ситуацію у світі.

Однак на разі, за оцінками науковців, існуючі вакцини допомогають сформувати стійкий імунітет про найбільш поширенного штаму коронавірусу у світі "Омікрон".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?