Британський експерт розповів про проблеми Путіна, яких той не може позбутися
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський експерт розповів про проблеми Путіна, яких той не може позбутися

Британський експерт розповів про проблеми Путіна, яких той не може позбутися
Джерело:  24 канал

Російський уряд демонструє тенденцію провокувати конфлікти у "сусідів", але не може довести їх до завершення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

На думку британського дослідника конфліктів Лоуренса Фрідмана, президент Володимир Путін особисто відповідальний за нові іноземні війни попри незавершеність старих. Йдеться про Осетію, Абхазію, Нагорний Карабах, Придністров'я.

"За Путіна – це, звісно, великий конфлікт в Україні, з останнього – це Сирія. Там настільки великий безлад, що невідомо коли вдасться цю країну заспокоїти та відбудувати. Таким чином Путін нажив купу проблем, з якими не може справитися", - вважає експерт.

Фрідман допустив, що російський напад на Україну пов'язаний із втечею експрезидента Віктора Януковича. Того у Києві замінив новий уряд, не настільки дружньо налаштований стосовно Росії.

"Усе було спровоковано злістю на втечу Януковича. З’явилась можливість захопити Крим, якою в Кремлі скористалися. У Путіна ж було прагнення дестабілізувати ситуацію в Україні та сподівання на те, що вона рано чи пізно розпадеться", - додав дослідник.

Він пояснив, що наразі Путін "розтягується" на два полюси, бо Кремлю не вдалося досягти мети в Україні. Його головна стратегія - тиск на Київ, щоб той визнав окупаційну владу на Донбасі. Виходу з регіону агресор буде чинити опір, але й нових наступів не чинитиме.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерт назвав рішення Данії щодо будівництва "Північного потоку-2" послабленням українських позицій та посиланням російських відповідно. Йдеться про переговорний процес щодо транзиту газу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?