Британській королеві виповнилося 90 років: з'явилися перші привітання з України
Категорія
Світ
Дата публікації

Британській королеві виповнилося 90 років: з'явилися перші привітання з України

Британській королеві виповнилося 90 років: з'явилися перші привітання з України
Джерело:  online.ua

Королева Великобританії та Північної Ірландії Єлизавета II, яка править Сполученим Королівством вже 63 роки, святкує 90-річчя.
Про це повідомляє ONLINE.UA.
Іменинницю вітають не тільки у Великобританії, але й у всьому світі - в Twitter одним з найпопулярніших хештегiв став #HappyBirthdayYourMajesty. Привітав британську королеву і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман:
"Сьогодні виповнюється 90 років королеві Єлизаветі II. Щиро вітаю! Дякую за підтримку України. God save the queen", - написав глава українського уряду.
Відзначимо, що Елізабет Олександра Мері Віндзор (повне ім'я королеви) є самим найбiльш довгоправлячим монархом за всю історію Великобританії і найстаршим діючим монархом у світі, яка ніколи і не розраховувала на статус монарха. Вона зійшла на престол 6 лютого 1952 року, пiсля смерті батька, короля Георга VI, коли її дядько Едуард VIII зрікся престолу.




Крім того, у Єлизавети II насправді два дня народження - за правилами британських монархів: 21 квітня, коли вона народилася, і який призначається - в одну з субот червня. Справжній день народження королева проводить в колі сім'ї, а в офіційний влаштовуються народні гуляння з артилерійським салютом і вивішуванням прапорів, а в посольствах Великобританії по всьому світу проводяться прийоми.




Єлизавета II - перша і єдина жінка королівської сім'ї, що служила в армії. Вона служила 5 місяців 1945 року в частинах "Жіночої допоміжної територіальної служби" британських збройних сил. Це дає підстави вважати її останнім ще не вийшовшим на пенсію учасником Другої світової війни. Також молодший офіцер Єлизавета Олександра Марія Віндзор служила механіком і водієм в резервному батальйоні. Там вона навчилася керувати автомобілем і розбиратися в ремонті двигунів.




Незважаючи на те, що королеві виповнилося вже 90 років, вона дуже сучасна. Єлизавета II є прихильницею культового серіалу "Гра престолів", любить дивитися популярний британський серіал "Абатство Даунтон", намагається не пропускати нові серії серіалів "Старі вояки" і "Бабине літо" та передачу "Х-фактор". Крім того, королева є палкою прихильницею лондонського футбольного клубу "Арсенал".
Раніше повідомлялося, що  під час офіційної церемонії в Букінгемському палаці посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко вручила вірчі грамоти Королеві Єлизаветі II.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?