Британський штам коронавірусу уразив німецьких пенсіонерів після щеплення вакциною Pfizer
Категорія
Світ
Дата публікації

Британський штам коронавірусу уразив німецьких пенсіонерів після щеплення вакциною Pfizer

Британський штам коронавірусу уразив німецьких пенсіонерів після щеплення вакциною Pfizer
Джерело:  online.ua

Група німецьких пенсіонерів, які мешкають у будинку для літніх, отримала позитивні тести на коронавірус COVID-19 вже після того, як їх вакцинували препаратом від Pfizer. Згідно з уточненням лікарів, 14 осіб третього віку інфікувалися саме новим британським штамом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Local.de.

З даними журналістів, кожен з інфікованих мешканців закладу відзначився лише легкими симптомами. Передбачається, що цим вони й зобов’язані вакцині, адже люди третього віку знаходяться у групі ризику та переносять COVID-19 з ускладненнями.

Представник Німецького фонду захисту пацієнтів Ойген Брюш після такого інциденту в місті Оснабрюк закликав до посилення обстеження вакцинованих осіб у будинках для літніх. Це дозволить зрозуміти реальні ризики нових штамів.

“Дедалі очевидніше стає те, що щеплені люди не мають імунітету до коронавірусу і можуть передавати його. Але щеплення ще може допомогти запобігти спалаху захворювання. Це не повинен бути страшний сценарій – нам доведеться жити з вірусом”, - вважає Брюш.

Усі згадані випадки зареєстрували у п’ятницю, 5 лютого. Цьому передувало позитивне тестування на COVID-19 одного з робітників закладу.

Нагадаємо, кілька нових штамів коронавірусу почали масово виявляти восени 2020 року. Наразі виявлені так звані британський, південноафриканський, бразильський варіант. Уряд Лондона через поширення власної варіації посилив карантин навіть напередодні різдвяних свят. Передбачається, що штам з королівства відзначається більшою заразністю, але не несе додаткових ризиків щодо важкості перенесення.

Головна дискусія останніх тижнів і місяців точилася навколо питання про ефективність різних вакцин до різноманітних штамів інфекції. Розробники різних проєктів підтверджували дієвість, а компанія AstraZeneca оголосила про доробку свого препарату для приборкання нової загрози.

Як повідомляв ONLINE.UA, медики не робитимуть щеплення вакциною проти коронавірусу COVID-19 особам, які вже перехворіли та, відповідно, мають антитіла. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що такі люди не будуть серед претендентів на вакцинацію, навіть якщо знаходяться в обраних для першого етапу групах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?