Брудно співають і квакають: Лоза, який розсмішив мережу, знову висловився на адресу легенд року
Категорія
Культура
Дата публікації

Брудно співають і квакають: Лоза, який розсмішив мережу, знову висловився на адресу легенд року

Брудно співають і квакають: Лоза, який розсмішив мережу, знову висловився на адресу легенд року

Російський співак Юрій Лоза, якого в мережі висміяли за критику Led Zeppelin і The Rolling Stones, знову негативно висловився на адресу легенд року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комсомольську правду.
Як відомо, Лоза виступив з критикою британських рок-груп в програмі Захара Прилепіна "Соль", а витяги з публікації розмістив у себе в блозі відомий діяч радіобізнесу і ведучий Михайло Козирєв.
"Він взяв з 10 фраз половину, викинув те, що його не влаштовувало, насмикав і зробив компіляцію. І це все в певному ключі. Я кажу, припустимо, що Кіт Річардс ніколи не вмів грати, а Річард Блекмор завжди був чудовим гітаристом. Про Блекмора забирається, а Річардс залишається. А він дійсно грає дуже погано. Він сам говорить про те, що ніколи не намагався бути якимось там гітаристом, що завжди грає в стилі. Мало того, попередив я це все в розмові з Прилепіним тим, що в той час виконавська майстерність не завжди ставилася на вершину. Не це було головним. Багато артистів того покоління виходили з великої обкурки, або п'яні, або обколені. Це все прощалося, тому що багато вискочили в той час на вершину слави досить незаслужено. Вони не проходили інститутів і університетів, вони зі шкільної, зі студентської лави не вміючи, практично, музиціювати, але потрапляли в потрібний час в потрібне місце", - сказав російський співак.
За його словами, Мік Джаггер співає дуже брудно, тому Лоза не може слухати Rolling Stones, позаяк "чує фальш".
"Фундаментальної підготовки ні в кого практично немає, ніхто нічого не вчився, вийшли самоучки. Відповідно і не грали професійно, це все було на напіваматорському рівні. Хтось із них став згодом великим професіоналом, хтось не став. Хтось зупинився на своєму рівні, як, припустимо, Rolling Stones. Дуже брудно співає Мік Джаггер. Один інтонує точно, інший неточно. Що робить Джаггер? Він бере і домагається певної манери, починаючи нявкати, квакати, крякати, під'їжджати під ноти. Будь-який академічний музикант вам скаже, що він не потрапляє ні в одну ноту. У мене син оперний баритон і педагог. Я чую, як він займається. Одні інтонують точно, інші ні. Мік Джаггер завжди інтонував погано. Абсолютно це не позначається ні на його музиці, ні на популярності. У зв'язку з тим, що люди абсолютно не за цим ішли на його концерти. Їх абсолютно не цікавило, чи потрапляє він в ноти чи ні. Хтось може слухати Rolling Stones, я не можу. Саме тому, що я студійна людина, тому що чую цю фальш. Фраза про Led Zeppelin була сказана в контексті їх виконання на концертах. Послухайте, як вони грають - брудно. Я говорю просто як професійна людина", - зазначив Лоза.
Російський артист підкреслив, що не може слухати рок у виконанні Міка Джаггера, оскільки оцінює його як професіонал.
"Деякі музиканти пройшли перевірку професіоналізмом згодом. Коли ви посидите на студії рік, три, п'ять і почнете по-іншому дивитися на музику як таку. Це як анекдот про двох стоматологів, які дивляться «Пісню року»: «А ну, давай великий планчик, пломбочки подивимося?». Я вже не можу слухати, як всі. Я розкладаю її на складові, я слухаю її по-іншому, як професіонал. Я так і сказав Прилепіну, що досягнувши певного рівня, я вже не можу слухати. Зі мною періодично працював клавішник, він фізіологічно не міг їх слухати, говорив: «Мені боляче». Він абсолютник. У Міші Козирєва немає слуху, він не музикант, він людина біля музики. Тому йому все одно, чи потрапляє Мік Джаггер в ноти чи ні. Йому важливо, що Мік Джаггер - знаменитість, зірка, а Лоза з його точки зору - г..но. Як кіномеханік може судити про кіно?", - сказав Лоза.
Нагадаємо, російський музикант Юрій Лоза, який критикував Революцію Гідності в 2014 році і активно підтримував окупацію Криму, розкритикував світових легенд року Led Zeppelin и The Rolling Stones.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?