Буданов заявив про відсутність загрози нападу з боку Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Буданов заявив про відсутність загрози нападу з боку Білорусі

Буданов заявив про відсутність загрози нападу з боку Білорусі
Джерело:  online.ua

За словами очільника головного управління розвідки Кирила Буданова, наразі він та його команда не фіксує загрозу вторгнення армії Білорусі на територію України.

Джерело: телемарафон "Єдині новини"

Буданов повідомив про відсутність загрози вторгнення армії Білорусі

На даному етапі жодної загрози з білоруського боку немає, це я абсолютно впевнено можу вам сказати. Ситуація абсолютно під контролем. У Білорусі продовжуються і військові збори, і навчання, і зміцнення кордону, проходить зараз цілий комплекс тих чи інших дій військового призначення. Але вони не спрямовані на проведення бойових дій проти України на даному етапі. Якщо у них з'являться такі думки, ми одразу будемо про це знати і всі разом зробимо адекватні дії, - повідомив Кирило Буданов.

Як уже згадувалося раніше, російська армія використовує територію Білорусі для нанесення ракетних ударів по Україні. Протягом останніх місяців журналісти і активісти регулярно повідомляють про переміщення російської військової техніки у Білорусі.

2 тижні тому білоруський диктатор Олександр Лукашенко почав публічно розмірковувати про те, що білоруським військам, ймовірно, доведеться воювати за Західну Україну, щоб її "не відтягнув Захід".

15 червня український лідер Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі, під час якого наказав організувати перевірку готовності у чотирьох областях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?