Буде багато втрат - Україна екстрено готується до повномасштабного наступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде багато втрат - Україна екстрено готується до повномасштабного наступу

Буде багато втрат - Україна екстрено готується до повномасштабного наступу
Джерело:  Думська

Російський глава Володимир Путін не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей, тому вже в найближчій перспективі Росія почне новий масштабний наступ проти України, про загрозу якого раніше заявила розвідка Міноборони і західні військові експерти. Українські військові не виключають, що Росія піде на прорив в Херсонській області з окупованого Криму, щоб забезпечити заповнення Північно-Кримського каналу. До наступу російських військових активно готуються в Україні. Про це 5 липня заявив командувач ВМС України Олексій Неїжпапа, передає ONLINE.UA з посиланням на Думська.

"Я не виключаю таких дій з боку Російської імперії. Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу «Нептун» дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося", - зазначив командувач військово-морських сил України.

При цьомц він попередив, що якщо Росія піде на повномасштабну військову конфронтацію, то буде багато втрат.

"Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така станеться, то, на жаль, це буде багато втрат - і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють - хоча в країні сьомий рік йде війна. Як тільки ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди буде вливатися фінансовий ресурс Російської імперії. Так, я так їх називаю: це імперія з диктатором на чолі. Це буде вірним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики", - додав Неїжпапа.

Говорячи про Донбас, командувач ВМС виразив впевненість, що Путін добровільно ніколи не поверне ці території Україні. Він зазначив, що зараз там йде окопна війна, але українські військові готуються і до наступальних дій.

"Якщо порівнювати з 2014-16 роками, зараз там окопна війна, на жаль. Наші підрозділи готуються не тільки до окопної війні, але і до наступальних дій - до роботи підрозділів в міських умовах, до виконання завдань і бойових дій не тільки в обороні, до маневрених дій. Путін ніколи не віддасть нам Донбас добровільно по Мінським угодам, на жаль. Тільки вимушено - якщо складеться економічна і геополітична ситуація", - підсумував командувач ВМС.

Нагадаємо, кілька днів тому головне управління розвідки повідомило, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка не виключає варіант, що під час навчань РФ в своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Крім того, вже вивчається сценарій, коли відбудуться і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна екстрено готується до нового масштабного наступ у і по дипломатичних каналах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?