Буде другий Чорнобиль: Лукашенко попередив Європу про велику небезпеку
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде другий Чорнобиль: Лукашенко попередив Європу про велику небезпеку

Буде другий Чорнобиль: Лукашенко попередив Європу про велику небезпеку
Джерело:  online.ua

Литовський полігон Пабраде, де розміщуються бронетанкова техніка і контингент Збройних сил США, знаходиться буквально в декількох кілометрах від Білоруської АЕС. І якщо раптом під час навчання НАТО навесні 2020 року трапиться нештатна ситуація, то буде другий Чорнобиль, якого Європа не переживе. Про це заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з держсекретарем Ради безпеки, главою Міноборони і начальником ГРУ РБ, передає ONLINE.UA з посиланням на Белта.

"У Литві розуміють, що якщо раптом трапиться нештатна ситуація на атомній станції, то мало не покажеться по обидва боки кордону. Тому треба бути тут акуратніше. Не дай бог, другий Чорнобиль. Європа його не переживе", - заявив про свої побоювання Лукашенко.

Він підкреслив, що в Білорусі "добре захистили атомну станцію з повітря". Там, за словами Лукашенка, створили цілий протиповітряний полк з новітнім озброєнням - зенітно-ракетним комплексом "Тор-М2". Білоруський лідер запевнив, що військові володіють цією зброєю досконало, але закликав силовиків подумати про посилення наземного захисту.

Нагадаємо, перший енергоблок споруджуваної Білоруської АЕС планують запустити в січні 2020 року. Атомна станція розташована у північно-західного кордону Білорусі в агромістечку Ворняни в 18 км від міста Островець Гродненської області і в 50 км від столиці Литви. Сейм Литви визнав БелАЕС загрозою нацбезпеці країни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко пригрозив потужною відповіддю США за танки у білоруського кордону. Президент Білорусі назвав їх появу на литовському полігоні прецедентом, на який Мінськ змушений буде відповісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?