Буде дуже прикро - Київ відповів на закордонні ультиматуми проти Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Буде дуже прикро - Київ відповів на закордонні ультиматуми проти Україні

Буде дуже прикро - Київ відповів на закордонні ультиматуми проти Україні
Джерело:  online.ua

Українські дипломати були здивовані заявами посла Угорщини в Києві. Голова МЗС Дмитро Кулеба звернув увагу на їх суперечливість щодо останніх домовленостей з Будапештом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 31 липня.

За словами міністра, він з угорським колегою нещодавно провів переговори, які завершилися позитивним результатом.

"Що стосується Угорщини – нас здивувало інтерв’ю угорського посла в Києві. Ми зараз вивчаємо, що стоїть за цим інтерв’ю, тому що те, про що ми домовлялися з моїм колегою Петером Сіярто, до якого я ставлюсь із високою повагою, якого я знаю як людину слова, — це провести три засідання і узгодити текст спільного меморандуму Президента Зеленського і прем’єр-міністра (Віктора) Орбана", - пояснив Кулеба.

Два зі згаданих засідань вже пройшли, вони стосувалися економічної співпраці та національних меншин. Невиконаним залишилися плани про засідання групи з питань освіти.

Планам перешкодило введення обмежень на в'їзд для українців через глобальну епідемію COVID-19. Передбачається, що засідання проведуть у вересні.

"Ми виходимо з того що, ми все ще рухаємось за тією логікою, яку ми погодили. Ми налаштовані успішно завершити цей процес. І мені буде дуже прикро, якщо інтерв’ю посла Угорщини свідчить про зміни позиції угорської сторони і про спробу "переналаштувати" переговорний процес. Але ми не робимо швидких висновків. Мій заступник міністра активно опікується цим питанням, з’ясовуючи те, що насправді відбувається, і якою є динаміка процесу", - додав міністр.

Нагадаємо, угорський посол Іштван Ійдярто в нещодавньому інтерв'ю попередив, Будапешт підтримуватиме своє вето на засідання комісії Україна-НАТО. Причиною він назвав три реформи.

Як повідомляв ONLINE.UA, за словами дипломата, український уряд проводить три реформи, які негативно впливають на життя місцевих угорців. Йдеться про реформу освіти, мовний закон та адміністративну реформу. Вето існуватиме, допоки Київ не забезпечить "прогрес в забезпеченні прав меншин".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?