Буде колапс: експерт розповів про одну з найбільших загроз для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Буде колапс: експерт розповів про одну з найбільших загроз для України

Буде колапс: експерт розповів про одну з найбільших загроз для України
Джерело:  24 канал

Громадяни України отримали найбільше дозволів на проживання на території країн ЄС. Цю інформацію підтвердила Статистична служба Європейського Союзу "Євростат". Директорка Освітнього Хабу міста Києва Марія Богуслав вважає, що державі варто боротися за один із найцінніших нематеріальних ресурсів – людей, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За словами експертки, незважаючи на дійсно складне економічне становище України, держава повинна створювати відповідні умови, щоб зупинити масову іміграцію українців. Не секрет, що ця проблема зумовлена попитом на краще життя та вищу заробітню плату.

"За прогнозами ООН, якщо не вжити термінових заходів, до 2050 року в Україні буде мешкати всього 36 млн людей, а до 2100-го ця цифра ще зменшиться до 25 млн. Приблизно 8 млн українців, а це понад 25% економічно активного населення країни (тобто кожен четвертий) вже працюють за кордоном. Це призвело до того, що 10 зайнятих українців забезпечують 12 пенсіонерів, цей показник вже є критичним. Подальше зниження кількості платників податків, у зв'язку із скороченням кількості працездатного населення, призведе до колапсу пенсійної системи", - пояснила експертка.

Вона також підкреслила, що масова іміграція населення України – питання національної безпеки держави. Тому потрібно негайно діяти і зупинити відтік населення, адже механізми протидії цьому існують.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ООН оприлюднила прогноз чисельності населення України  станом на 2050 рік за умов збереження нинішніх темпів народжуваності, смертності та міграції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?