Буде падіння цін: Нафтогаз здивував новим прогнозом
Категорія
Економіка
Дата публікації

Буде падіння цін: Нафтогаз здивував новим прогнозом

Буде падіння цін: Нафтогаз здивував новим прогнозом
Джерело:  rbc.ua

Ціна на газ в Україні істотно знизиться влітку. З таким гучним прогнозом виступив очільник правління Нафтогазу Андрій Коболєв в інтерв'ю "РБК-Україна", передає ONLINE.UA.

"Не хочу зараз розкривати ціну на імпорт. Ми порадуємо споживачів, коли переглянемо ціну на лютий. Влітку ми прогнозуємо істотне падіння ціни", - заявив Коболєв.

Він також наголосив, що наразі є два листи від приватних виробників, які співпрацюють з Нафтогазом у спільних проектах, про те, що вони хочуть закрити наявний видобуток.

Варто звернути увагу на те, що в Україні впало споживання газу через теплу зиму. За рік в Україні використали менше 30 мільярдів кубометрів газу. Скорочення пояснюють більш теплою погодою. Також повідомлялося, що Нафтогаз отримав від Газпрому майже $ 600 млн. Російська компанія перерахувала оплату за три місяці транзиту газу українською газотранспортною системою.

Міністр енергетики Олексій Оржель під час години запитань до уряду у Верховній Раді 7 лютого нагадав усім, що за рік газ в Україні подешевшав на 25%. Він також наголосив, що забезпечити зменшення ціни на газ для споживачів дозволило підписання нового газового контракту з РФ

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у "Нафтогазі"  попередили про ймовірний зрив опалювального сезону у 30 містах України. Йдеться про накопичення серйозних боргів з боку 37 підприємств, які виробляють тепло. Усіх їх проінформували на офіційному рівні про необхідність термінової сплати.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?