Буде перерозподіл - Кабмін виступив з гучним попередженням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Буде перерозподіл - Кабмін виступив з гучним попередженням

Буде перерозподіл - Кабмін виступив з гучним попередженням
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів стверджують, що фонд боротьби з коронавірусом в Україні майже повний. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, з нього витратили близько 10%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 28 липня.

За його словами, гроші були перерозподілені, але не витрачені — як могли інформувати українські медіа.

"Фонд COVID-19 складав 64,7 млрд гривень на боротьбу з наслідками коронавірусу. Він уже розподілений. Але розподілений не означає витрачений. Кошти, які витрачені, — це на сьогодні до 10% від загальної суми. Але, звичайно, боротьба з коронавірусом — процес тривалий і не завжди передбачуваний. Звичайно, ми будемо спільно з бюджетним комітетом Верховної Ради робити (і вже робили) перерозподіл всередині цього фонду", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр зауважив, фонд передбачений, зокрема, для забезпечення заробітної плати медиків та медичного захисту для лікарень.

"Але він також розрахований на боротьбу з наслідками. Тому ми з цього фонду фінансуємо і певні економічні заходи, бо це також боротьба з наслідками COVID-19, бо наслідки економічної кризи, за прогнозами світових експертів, можуть бути більш трагічні, ніж наслідки медичної кризи", - додав він.

Політик звернув увагу на важливість боротьби проти наслідків епідемії, цей процес необхідно починати вже сьогодні.

Нагадаємо, обсяги фонду сягають близько 65 мільярдів гривень. Станом на ранок 28 липня в Україні підтвердили 66 575 випадків COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Всесвітній організації охорони здоров’я звернули увагу на помилкове уявлення людей щодо глобальної епідемії COVID-19. Коронавірус не буде поширюватися планетою сезонно, на кшталт грипу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?