Буде пізно: Польща закликає Україну негайно ухвалювати рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Буде пізно: Польща закликає Україну негайно ухвалювати рішення

Буде пізно: Польща закликає Україну негайно ухвалювати рішення

Посол Польщі Бартош Ціхоцький звернувся до української влади з важливим попередженням. Він підкреслив, що рішення про розвиток інфраструктури між Україною та Польщею треба приймати зараз, бо потім буде пізно. Саме тому дипломат закликав не тормозити даний процес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українське радіо".

За словами Ціхоцького, з боку польської сторони прикордонна інфраструктура розвивається вже зараз. Він звернув увагу на те, що було побудовано сучасні дороги до кордонів з Україною, модернізовано прикордонні переходи. Дипломат наголосив, що наразі Варшава очікує на аналогічні дії з боку Києва.

Посол додав що, була дуже цікава зустріч міністрів інфраструктури минулого року.

"Ми були зацікавлені, як новий уряд ставиться до ідей попереднього уряду. Там була ідея "go highway", побудувати сучасний хайвей з Одеси до Катовіце і до Гданська. "Об’єднати" Чорне море з Балтійським. Ми зрозуміли, що в міністра Криклія - свої ідеї, тож чекаємо. Це мільярди грошей, які ми вже витратили на колишню ідею, і це потенційно мільярди грошей, які можуть піти шляхом Китай-Росія-Білорусь-Польща, чи Туреччина-Румунія-Захід, чи Китай-Азія-Україна-Польща. Вирішувати треба зараз, бо потім буде пізно", - зазначив польський дипломат.

Нагадаємо, що українська сторона також працює над реалізацією проєкту E40 - поєднання Чорного й Балтійського морів через Дніпро, Прип’ять та Віслу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 грудня Володимир Зеленський провів термінову телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою, в ході якої було обговорено газову угоду з РФ і перебіг імплементації домовленостей, досягнутих під час переговорів у "нормандському форматі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?