Буде ще гірше: глава СОТ записав екстрене відеозвернення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Буде ще гірше: глава СОТ записав екстрене відеозвернення

Буде ще гірше: глава СОТ записав екстрене відеозвернення
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Світової організації торгівлі Роберто Азеведо записав відеозвернення до світових лідерів та усієї міжнародної спільноти, під час якого озвучив важливе попередження. Він наголосив, що результатом спалаху пандемії коронавірусу стане різке скорочення торгівлі та втрата робочих місць. За його словами, ситуація буде гіршою, ніж в період світової кризи 2008 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу організації.

Азеведо звернув увагу на те, що аналітики із СОТ наразі не мають жодних конкретних прогнозів, однак усвідомлюють, що економічний спад, який наближається, буде з гіршими наслідками, ніж при рецесії 2008 року.

"Жодна країна не є самодостатньою, якою б потужною чи передовою вона не була. Торгівля дозволяє ефективне виробництво та постачання основних товарів та послуг, медичних товарів та обладнання, продуктів харчування та енергії. Утримання потоку торгівлі та інвестицій буде критично важливим для збереження повних полиць в магазинах та доступних цін", - підкреслив очільник СОТ.

На його думку, стимулюючі заходи, які застосовує влада різних країн в економіці під час пандемії, є позитивними. Однак Азеведо вирішив нагадати, що дуже важливо у такій складній ситуації обмінюватись досвідом.

Відеозвернення Роберто Азеведо:

Нагадаємо, що Світова організація торгівлі – міжнародна організація, яка діє з 1995 року. Її головна ціль – лібералізація міжнародної торгівлі та регулювання торгово-політичних відносин країн-членів. Наразі СОТ виконує функції міжнародного економічного регулювання. Як відомо, Україна приєдналась до СОТ ще 12 років тому.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, європейські лідери 26 березня проведуть термінову зустріч  та детально обговорять так званий "план Маршалла" для порятунку економіки блоку на тлі загострення пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?