Буде ще гірше - ВООЗ виступила з екстреною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Буде ще гірше - ВООЗ виступила з екстреною заявою

Буде ще гірше - ВООЗ виступила з екстреною заявою
Джерело:  online.ua

Всесвітня асоціація охорони здоров'я звернулася до всього світу з екстреним попередженням - експерти критично погіршили прогноз по пандемії і попередили, що вже в жовтні ситуація ускладниться. У ВООЗ очікують стрімку нову хвилю заражень COVID-19 в найближчі тижні. Медичні експерти попереджають, що вона буде ще гірше попередніх, так як значно збільшитися смертність. З такою резонансною заявою виступив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ганс Клюге, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Буде ще гірше. У жовтні, листопаді ми побачимо зростання смертності", - попередив Клюге, зазначивши, що збільшення числа смертей буде пов'язано із зростанням кількості випадків інфікування через нову хвилю епідемії в Європі.

Важливо відзначити, що 14 вересня ВООЗ зафіксувала рекордний добовий приріст нових випадків COVID-19 - майже 308 тисяч нових випадків захворювання коронавірусом. Попередній антирекорд був встановлений 6 вересня - тоді виявили 306 857 хворих.

Нагадаємо, раніше Клюге попереджав, що з наближенням зими, молода вікова група населення потрапить в зону ризику, так як увійде в більш тісний контакт з літнім населенням. Представник ВООЗ закликав молодих людей більш пильно ставитися до свого здоров'я і дотримуватися карантинних заходів безпеки, так як ця пандемія - "торнадо з довгим хвостом".

До того ж в ВООЗ вважають, що станом на сьогодні, кількість смертей в результаті COVID-19 може бути недооціненою внаслідок невиявлених або прихованих випадків зараження коронавірусом. Тобто людям, які мали захворювання, але не зверталися за медичною допомогою, у разі смерті можуть ставити неправильний діагноз і відповідно не включати в статистику. А це означає, що реальна кількість смертей від коронавіруса може бути більше.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кількість хворих на коронавірус в Україні безперервно росте- в понеділок, 14 вересня, зафіксували 2462 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 156 797 осіб, з них 3211 українців померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. Станом на 14 вересня в світі захворіли вже майже 29,2 млн осіб. Більше кількість хворих зростає в Індії, Бразилії та США. Україна у світовій статистиці по захворюваності на коронавірус знаходиться вже на 25-му місці, серед країн Європи - на 7 місці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?