Буде удар: Іран зробив перше серйозне попередження США
Категорія
Світ
Дата публікації

Буде удар: Іран зробив перше серйозне попередження США

Буде удар: Іран зробив перше серйозне попередження США
Джерело:  online.ua

Посол Ірану в Іраку Ірадж Масджиді пригрозив ударом по американських військах у разі загроз Ірану. За його словами, удари можуть відбуватися, зокрема, і на території Іраку. Варто зазначити, що у Багдаді у відповідь заявили про неприйняття таких загроз.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Dijla".

"У нас проблеми з американцями: якщо вони будуть загрожувати Ірану, то вони будуть під загрозою всюди, хай де вони знаходитимуться", - каже посол.

Він також зазначив, що присутність американських військ у регіоні призводить до ескалації, а безпеку регіону повинні забезпечувати його країни.

"Якщо буде загроза Ірану з боку США, то Іран відповість силою. Ми будемо захищатися. У будь-якому місці, де знаходяться американці", - заявив посол у відповідь на уточнювальне запитання, чи буде удар завдано й по американських об'єктах на території Іраку.

Також дипломат наголосив, що Іран не бажає ескалації ситуації в регіоні. Крім того, дипломат заявив, що в разі атаки США проти Ірану відповідь послідує з боку "тих, хто любить Іран", назвавши, наприклад, ліванський рух Хезболлах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Трамп заявив, що  Сполучені Штати вважають, що вони знають, хто стоїть за атаками на саудівські нафтові об’єкти, і перебувають "в бойовій готовності".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?