Буде викручування рук: в "Нафтогазі" озвучили невтішний прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Буде викручування рук: в "Нафтогазі" озвучили невтішний прогноз

Буде викручування рук: в "Нафтогазі" озвучили невтішний прогноз
Джерело:  online.ua

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що Росія налаштована на затягування переговорів щодо транзиту газу по території України, аби отримати ще більше важелів впливу на Україну взимку та шантажувати Європу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

Згідно з його прогнозом, "Газпром" займе неконструктивну позицію на переговорах по транзиту газу. Так, постане питання про передачу управління українською ГТС консорціуму з міжнародних компаній. Про перспективність цього процесу у "Нафтогазі" говорили неодноразово.

"Сьогодні бачимо, що росіяни налаштовані відтермінувати початок переговорів, щоб з настанням холодів вкотре вдатися до шантажу та викручування рук", – заявив Коболєв.

Водночас голова "Нафтогазу" нагадав, що вже створена філія "Оператор газотранспортної системи України" та "Оператор підземних сховищ газу". Оператори Газотранспортної системи України вже перевели персонал та підготували активи до передачі.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв вважає цілком ймовірною можливість того, що російський "Газпром" може припинити транзит газу територією України після завершення діючого транзитного контракту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?