Будемо червоніти перед МВФ - у Кабміні зробили важливе попередження
Категорія
Економіка
Дата публікації

Будемо червоніти перед МВФ - у Кабміні зробили важливе попередження

Будемо червоніти перед МВФ - у Кабміні зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

Меморандум з Міжнародним валютним фондом передбачає скасування спецзобов'язання "Нафтогазу" щодо пільгової ціни на газ для населення. Утім, у Кабміні припустили продовження цього рішення ще на місяць. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на заяву Валерія Тарасюка, голови Нацкомісії у сферах енергетики та комунальних послуг.

Посадовець виступив під час зустрічі Energy club. За його словами, до скасування ПСО залишився тиждень, однак "єдине, що зроблено — це НКРЕКП спростила процедуру зміни постачальника газу для населення".

"Зараз йдеться, що ПСО буде продовжено на місяць і всі сподіваються, що протягом цього місяця вирішаться проблеми (з переходом на газовий ринок) хоча б частково. Головна з них — визначення Постачальника газу останньої надії. Раніше ще була мова про Гарантованого постачальника, але зараз вже про це ніхто не говорить", - підкреслив Тарасюк.

Він зауважив, МВФ поставив перед Києвом вимогу скасувати ПСО до 1 липня. Це необхідно для узгодження фінансової допомоги на 5 мільярдів доларів США.

"Два тижні тому ми підписали меморандум і вже не виконали одне з його положень. Будемо червоніти перед МВФ. Тим не менше ніхто не опускає руки", - резюмував він.

Нагадаємо, підписання меморандуму МВФ нова — на той час — українська влада обіцяла вже восени 2019 року. Утім, уряд Олексія Гончарука не впорався з цим попри регулярне відвідування місії фонду України для переговорів. Програму співпраці на згадану суму узгодили лише у червні-2020.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко поділився з українськими громадянами неочікуваною новиною — він офіційно заявив про те, що Україна планує відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду до 2023 року. Окрім того, наша країна розраховує отримати рейтинг інвестиційного рівня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?