Будемо говорити відверто - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Будемо говорити відверто - Зеленський терміново звернувся до всіх українців

Будемо говорити відверто - Зеленський терміново звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

Питання переходу українських шкіл на дистанційне навчання в новому навчальному році залишається відкритим. У МОН України запевняють, що поки не мають наміру переводити освітні установи на новий формат навчання, але в РНБО припускають, що це з великою ймовірністю може статися, якщо буде вимагати ситуація з коронавірусом. На ситуацію 9 липня відреагував президент Володимир Зеленський. Він відверто визнав, що Україна не готова до дистанційного навчання, але висловив надію, що діти підуть до школи 1 вересня, так як в країні більш-менш другої хвилі пандемії коронавіруса немає, хоча ситуація може кардинально змінитися в будь-який момент, передає ONLINE.UA з посиланням на ОПУ.

На брифінгу у Волинській області, де президент сьогодні перебуває з робочим візитом, Зеленський підкреслив, що країна технічно не готова до дистанційного навчання в школах з вересня, тому що не у всіх населених пунктах є інтернет 3G і 4G. Він нагадав, що 2019-20 навчальний рік закінчували в тому числі і за допомогою уроків по телебаченню, а значить, поки не буде хорошого інтернету по всій країні, то говорити про готовність України до онлайн-навчання школярів немає можливості.

"Ми готові до відкриття шкіл з вересня, віримо, що не буде нової хвилі COVID-19, і діти зможуть навчатися в нормальній соціальній сфері і нормально спілкуватися. Але говорити про щось 100-відсотково поки рано, тому що контролювати коронавірус по всьому світу дуже складно. У нас більш-менш другої хвилі немає, якщо відверто говорити. Але всім потрібно бути обережними ", - підкреслив президент.

Важливо відзначити, що раніше українці звернулися до президента України з нагальною вимогою. Вони наполягають на тому, щоб він заборонив дистанційне навчання в усіх навчальних закладах країни. Дана петиція вже зібрала 25 тис голосів, тому команда українського лідера повинна її розглянути найближчим часом. У свою чергу в МОН запевняють, що Міністерство освіти і науки України поки не має наміру переводити школи на дистанційне навчання з 1 вересня 2020 року. У відомстві звертають увагу на те, що це рішення буде залежати виключно від епідеміологічної ситуації в країні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Міністерстві охорони здоров'я зробили прогноз про те, чи підуть діти в школу 1 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?