"Будемо підкуповувати пенсіонерів": Порошенко відповів на критику опонентів
Категорія
Україна
Дата публікації

"Будемо підкуповувати пенсіонерів": Порошенко відповів на критику опонентів

"Будемо підкуповувати пенсіонерів": Порошенко відповів на критику опонентів
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко заявив, що пенсіонери, які одержують мінімальну пенсію, отримають компенсацію за невиплачену індексацію – і влада планує підвищувати пенсії наступні 5 років. Він пояснив, що у держави з'явилися кошти на це: "12 кварталів поспіль йде економічне зростання, яке в 2018 році складало 3,4%, передає ONLINE.UA.

"З 1 березня відбудеться індексація пенсій. Для окремих категорій громадян підвищення вже відбулося – наприклад, для військових пенсіонерів, але з 1 березня відбудеться індексація, яка буде проходитиме постійно, оскільки в державі внаслідок реформ з'явився ресурс", – сказав він.

 Президент зазначив, що індексація буде більшою для тих, хто працював довго і мав високу зарплату, і меншою – для тих, хто працював менше. Тому для останніх передбачили іншу виплату.

"Від пільгового розмитнення "євроблях" надійшло майже 13,6 мільярдів гривень, майже 6 мільярдів – за програмою старих автомобілів, які ми можемо зараз використати на підтримку пенсіонерів. Кому? Тим, хто найменш захищений – хто отримує найменшу пенсію", – заявив Порошенко.

Окрім того, український лідер іронічно відповів на критику своїх опонентів.

"Наші опоненти кажуть, що це буде підкуп. Так, ми всі наступні 5 років, у рамках нашої боротьби з бідністю, будемо "підкупати": пенсіонерів, збільшуючи їм пенсії; людей праці, збільшуючи їм зарплати; родини й багатодітних матерів, збільшуючи їм виплати. Це є наша стратегія боротьби з бідністю", - написав президент.

За його словами, буде здійснено виплати для тих, хто отримує менше мінімальної й мінімальну пенсію, на суму понад 2400 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше старший економіст Світового банку Олексій Случинський заявив, що  пенсійний вік в Україні буде підвищуватися разом із зростанням тривалості життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?