Будемо реагувати - генсек НАТО жорстко поставив Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо реагувати - генсек НАТО жорстко поставив Путіна на місце

Будемо реагувати - генсек НАТО жорстко поставив Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Військова діяльність Росії і витікаючі з неї загрози є головними викликами майбутнього, які стоять перед НАТО. Альянс не має наміру миритися зі співпрацею Росії і Китаю, яке буде мати негативні наслідки для країн НАТО, тому буде реагувати шляхом зміцнення своїх політичних позицій. Таку жорстку позицію озвучив генсек НАТО Йенс Столтенберг в штаб-квартирі альянсу в Брюсселі 8 червня, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Кращий шлях запобігти конфлікту - усунути будь-які сумніви в тому, що НАТО готове захищати своїх союзників. Росія все більше співпрацює з Китаєм, все це має наслідки в плані безпеки для союзників НАТО, і тому нам потрібно реагувати на це, вирішувати це, і потрібно робити це шляхом зміцнення політичних позицій НАТО", - заявив Столтенберг.

Тому генсек НАТО виступив з ініціативою зміцнити позиції альянсу, якому доведеться стикатися з більш серйозними викликами в більш непередбачуваному світі. Столтенберг вважає, що для світової безпеки необхідно посилити не лише військовий, а й політичний аспект НАТО.

Генсек підкреслив, що, крім Росії, існує багато чинників, які хвилюють НАТО, зокрема це економіка Китаю, яка "незабаром стане найбільшою в світі".

"Китай стоїть всього лише на другому місці по оборонному бюджету, вони роблять великі інвестиції в сучасний військовий потенціал, включно з ракетами, які можуть досягти будь-якої держави-члена НАТО. Вони стають ближче до нас в кіберспространстве, ми бачимо їх в Арктиці, в Африці, ми бачимо, що вони роблять інвестиції в наші найважливіші об'єкти інфраструктури ", - зазначив Столтенберг.

При цьому генсек наголосив, що Китай не є новим ворогом Північноатлантичного альянсу, але зазначив, що підйом Китаю повністю змінить світовий баланс сил.

Варто нагадати про те, що недавно глава Альянсу Столтенберг зробив жорстке попередження офіційній Москві. Він заявив, що не дивлячись на пандемію коронавируса НАТО все одно зберігає здатність проводити військові операції - особливо з огляду на військову активізацію РФ біля кордонів Альянсу. Генсек підкреслив, що блок дуже добре бачить все провокації, які здійснює російська сторона - і про це Путіну краще не забувати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО направили десятки військових кораблів в Балтійське море, щоб наочно продемонструвати, в тому числі і Росії, свою прихильність підтримання миру і безпеки в регіоні шляхом підготовки сил, які здатні швидко реагувати в кризових ситуаціях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?