"Будемо штрафувати": як Євросоюз розіграв Грецію в День сміху
Категорія
Світ
Дата публікації

"Будемо штрафувати": як Євросоюз розіграв Грецію в День сміху

"Будемо штрафувати": як Євросоюз розіграв Грецію в День сміху
Джерело:  online.ua

У День сміху, 1 квітня, делегація Європейської комісії в Афінах злила у ЗМІ жартівливе повідомлення про тисячні штрафи для Греції за переведення годинників, передає ONLINE.UA з посиланням на на Politico.

Зазначається, що європейські дипломати поділилась зі ЗМІ неправдивою інформацією "в рамках кампанії проти дезінформації". У фейкових повідомленнях, опублікованих грецькими ЗМІ, йшлося, що Брюссель оштрафує Грецію на тисячі євро за переведення годинників у неділю.

"Грецькі видання, посилаючись на неназвані "джерела", повідомили, що Греції доведеться платити 17 650 євро штрафу за кожну годину, поки країна не погодиться повернути стрілки назад.Представники Єврокомісії в Афінах повідомили, що фальшиве повідомлення було "для підвищення обізнаності про дезінформацію", - сказано в повідомленні.

Джордж Маркопулос, представник ЄС в Афінах, зазначив у своїй заяві, що простий пошук в Інтернеті викрив би фейк, додавши, що фальшиві новини є "одним із центральних викликів нашого часу".

Варто зазначити, що зараз в ЄС ведеться активна дискусія щодо необхідності припинити переводити годинники. Минулого тижня Європейський парламент вирішив, що країнам-членам потрібно більше часу для підготовки до скасування переведення годинників, і перенесли цей процес на 2021 рік.

Як повідомляв ONLINE.UA,  у заяві голови делегації Європарламенту із спостереження за виборами Даріуша Росаті зазначається, що перший тур президентських виборів в Україні був конкурентним,  а голосування проходило у доволі складній ситуації, зокрема, через те, що відбувається в Криму та в східних регіонах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?