Будемо таранити кораблі НАТО: Росія почала погрожувати Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

Будемо таранити кораблі НАТО: Росія почала погрожувати Альянсу

Будемо таранити кораблі НАТО: Росія почала погрожувати Альянсу
Джерело:  online.ua

Посол Росії в Євросоюзі Володимир Чижов заявив, що військові кораблі НАТО не зможуть зайти у води Азовського моря, навіть якщо буде рішення відправити їх туди. Кремль не дасть на це дозволу, і не заперечує, що може застосувати агресію до них, передає ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

"Ну, теоретично вони можуть зайти, для дружнього візиту, за згодою Росії та України. Але навряд чи Росія дасть свою згоду на такий візит. Вони не пройдуть у будь-якому випадку", - сказав посол.

Він також відповів на запитання, чи означають його слова, що росіяни будуть таранити кораблі НАТО, як це було з українськими, дипломат заявив, що можуть, але "це буде залежати від їхньої поведінки".

"Але я впевнений, що в НАТО не настільки дурні, щоби вживати такі небезпечні, ризиковані заходи", – додав Чижов.

Також представник РФ прокоментував заклик Президента України Петра Порошенка до НАТО направити свої кораблі на Азов.

"Він може запросити туди хоч повітряні сили Марса та Венери разом, але це навряд чи матиме якесь значення", – підсумував посол.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Голова Кабміну Володимир Гройсман заявив, що Україна повинна ввести дзеркальні заходи у відповідь на відкриту агресію Росії та затримання нею українських кораблів і моряків в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?