Будете здивовані: що говорить ненормативна лексика про рівень інтелекту людини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Будете здивовані: що говорить ненормативна лексика про рівень інтелекту людини

Будете здивовані: що говорить ненормативна лексика про рівень інтелекту людини
Джерело:  online.ua

Американські психологи Крістін і Тімоті Джей прийшли до висновку, що люди, які вживають ненормативну лексику мають кращий словниковий запас і рівень інтелекту, ніж ті, хто утримується від лайки, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Фахівці захотіли експериментально перевірити стереотип про те, що любителі лайливої лексики дурніші людей, які висловлюються виключно цензурно (нібито лихословам не вистачає словникового запасу, щоб висловити думку, в той час як пристойний інтелігент завжди знайде точний епітет).

"Вчені просили учасників експерименту за 60 секунд перерахувати якомога більше матюків, а потім за той же час пригадати якомога більше найменувань тварин.Аналіз результатів показав, що швидкість реакції вище і словниковий запас багатший у людей, які краще володіють табуйованою лексикою: ті, хто з легкістю сипав образами, також знали і більше звірів. А оскільки вербальні навички вважаються одним з основних ознак розвиненого інтелекту, міф про матюкливого дурня був розвінчаний", - сказано в повідомленні.

Окрім того, згідно з результатами дослідження, лихослови-інтелектуали відкритіші і частіше виявляються невротиками, в той час як люди з бідним словниковим запасом сумлінніші поступливіші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені довели користь сонячної засмаги для головного мозку людини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?