Будьте обережні: вчені назвали популярні ліки, які призводять до психічних розладів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Будьте обережні: вчені назвали популярні ліки, які призводять до психічних розладів

Будьте обережні: вчені назвали популярні ліки, які призводять до психічних розладів
Джерело:  online.ua

Вчені з Данії проаналізували дані більш ніж мільярд осіб, які народилися між 1995 і 2012 роками і прийшли до висновку, що вживання антибіотиків пов’язане з високим розвитком ризиком психічних захворювань, а також виникнення аутизму і розумової відсталості у дітей, передає ONLINE.UA з посиланням The Conversation.

"Дослідники з'ясували, що діти, яких лікували антибіотиками, страждали від різних психічних розладів. У них виявляли розлади шизофренічного спектра, обсесивно-компульсивні розлади, розумову відсталість, розлади аутичного спектра та синдрому дефіциту уваги.Виявилося, що важкі інфекції підвищували ризик розвитку психічного розладу приблизно в 1,84 раза. Вживання антибіотиків збільшувало цей ризик ще в 1,4 раза", - сказано в повідомленні.

Вчені пояснюють, що головна причина цього – взаємодія між кишковим мікробіомом і центральною нервовою системою. Антибіотики можуть змінювати бактерії травного тракту, через що погіршуються когнітивні здібності.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що хронічне недосипання провокує розвиток хвороби Альцгеймера. Через регулярну нестачу сну у людей в літньому віці розвивається деменція і виснаження, що може стати причиною передчасної смерті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?