Будуть плачевні наслідки: експерт озвучив екстрене попередження українцям та владі
Категорія
Україна
Дата публікації

Будуть плачевні наслідки: експерт озвучив екстрене попередження українцям та владі

Будуть плачевні наслідки: експерт озвучив екстрене попередження українцям та владі
Джерело:  24 канал

Очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін звернув увагу на те, що Конституційний суд скасував електронні декларації за поданням депутатів ОПЗЖ та групи "За майбутнє". А сама зустріч глави суду Олександра Тупицького з представником ЄС в Україні Матті Маасікасом – це спроба Коломойського відірвати Україну від міжнародної допомоги. За словами Шабуніна, поки рішення суду ще не опубліковане і не зрозуміло, що саме скасували судді: чи все електронне декларування, чи частину. Однак експерт переконаний, що в будь-якому разі – наслідки для України будуть плачевні, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Як стверджує Віталій Шабунін, немає поняття "часткове скасування". Припустимо найлегший варіант – не декларувати майно, яке записане на родичів.

"Після цього декларування немає ніякого сенсу", – зауважив активіст.

Шабунін також нагадав, що 27 жовтня очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зустрівся з главою Конституційного суду Олександром Тупицьким, де обговорили "важливість прозорості в роботі" і збереження всього досягнутого після Революції Гідності в 2014 році.

"Ця зустріч – це плювок в обличчя Європейського Союзу. Після того, як Тупицький з ним зустрівся, судді КСУ й винесли це ідіотичне рішення. Щобільше, це зробили спеціально... Це навіть не стільки боротьба з антикорупційною структурою, скільки спроба ОПЗЖ та конкретно Коломойського відірвати Україну від допомоги Заходу", – вважає антикорупціонер.

За словами Віталія Шабуніна, повноцінна система декларування статків посадовців була формальною умовою співпраці з Україною, до прикладу, отримання фінансової допомоги від Європейського Союзу чи Світового банку. Активіст попереджає українців, що їх офіційний Київ точно не отримає грошей, допоки це питання знову не розв'яжуть. Окрім того, він наголосив, що це рішення поховає понад 200 справ. Тому депутати ОПЗЖ і "За майбутнє" зацікавлені у приховуванні статків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський оперативно відреагував на резонансне рішення КСУ, який скасував кримінальне покарання за недостовірне декларування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?