Будуть шокуючі наслідки: Зеленський записав екстрене звернення до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Будуть шокуючі наслідки: Зеленський записав екстрене звернення до українців

Будуть шокуючі наслідки: Зеленський записав екстрене звернення до українців
Джерело:  online.ua

4 травня глава держави Володимир Зеленський оприлюднив своє традиційне звернення щодо пандемії коронавірусу та карантину в Україні. Лідер країни детально розповів про продовження карантину та другий етап медичної реформи. Окрім того, він звернув увагу українських громадян на те, що негайне скасування карантину спровокувало б шокуючі наслідки. Нове відеозвернення українського лідера опублікувала пресслужба Офісу президента, передає ONLINE.UA.

"Подивіться, будь ласка, на статистику країн, де або не запроваджували карантинні заходи, або зробили їх м'якими. Результат – тисячі смертей та десятки тисяч хворих", - наголосив глава держави.

За його словами, негативний вплив карантину на економіку справді є, а втрати від нього – болючі. Однак наразі важливо зрозуміти, що потенційні втрати від високої захворюваності та смертності – катастрофічні.

"Згідно з досліджень, повна відміна від карантину матиме шокуючі наслідки. Якщо завтра ми повернемося до звичного нам життя, це потенційно плюс 120 тисяч смертей до кінця року", – підкреслив президент України.

На думку Володимира Зеленського, пом'якшення карантину не може бути передчасним. Воно повинне бути поетапним, а перше таке відбудеться вже 11 травня.

"Актуальна наразі статистика дає нам надію на майбутнє. Проте ситуація могла б бути іншою – ми могли б мати не 12, а 200 тисяч хворих. Є дві причини, чому вдалося уникнути критичного сценарію", - зазначає український лідер.

Він звертає увагу на те, що на це вплинули вчасно вжиті заходи – жорсткі, але, як показав час, правильні. Ще одна причина – мужність, професійність та відданість українських лікарів. Володимир Зеленський додає, що у час, коли тема коронавірусу заполонила увесь інформаційний простір, не можна забувати про глобальну ситуацію в медичній галузі.

"Сьогодні наші медики опинилися під ударом. Фейсбук, Інстаграм і мій робочий стіл заповнені зверненнями лікарських колективів з усіх куточків країни", – каже президент.

Зеленський зазначає, що усі ці звернення стосуються другого етапу медичної реформи, адже зараз українські лікарі благають про допомогу.

"Нам була потрібна неупереджена та об'єктивна оцінка реформи. Ми створили робочу групу, куди увійшли академіки, професори та заслужені лікарі нашої країни. Вони спільно з новим керівництвом МОЗ проаналізували стан речей", - додає глава держави.

За його словами, медична реформа має як великі плюси, так і очевидні мінуси. Наразі головним завданням влади є збереження всіх позитивних моментів й термінове виправлення помилок.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, у Світовому центрі даних "Геоінформатика і сталий розвиток" при КПІ ім. Ігоря Сікорського зробили прогноз щодо того, наскільки довго коронавірус затримається в Україні. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?