Будуть тяжкі наслідки - Путіна жорстко попередили щодо його цинічних планів
Категорія
Світ
Дата публікації

Будуть тяжкі наслідки - Путіна жорстко попередили щодо його цинічних планів

Будуть тяжкі наслідки - Путіна жорстко попередили щодо його цинічних планів
Джерело:  online.ua

Втручання в білоруську кризу із залученням силовиків стане поганою ідеєю вважає Світлана Тихановська — опозиційна кандидатка на президентських виборах у республіці. Таким чином вона оцінила цинічні наміри російського лідера Володимира Путіна. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу опозиціонерки.

За її словами, протести в Білорусі — виключно мирні, оскільки режим Олександра Лукашенка "вкрав" вибори в людей.

"Це мирний протест народу проти режиму, який намагається вкрасти вибори й узурпувати владу. Ми вимагаємо від усіх країн поважати суверенітет Білорусі. Водночас ми вкрай стурбовані заявами пана Путіна відправити російський ОМОН в Білорусь. Це було б серйозним порушенням суверенітету Білорусі та мало б важкі наслідки для взаємин Білорусі та Росії", - пояснила Тихановська.

З відповідною заявою вона виступила під час бесіди з керівником МЗС Фінляндії Пеккою Хаавісто. Приводом для зустрічі стали події в Білорусі.

"Ми завжди говорили, що виступаємо за мирне врегулювання кризи й відкриті для переговорів. Ми готові розглянути можливість посередництва міжнародних організацій, щоб сприяти початку діалогу", - наголосила опозиціонерка.

Нагадаємо, протести в Білорусі почалися 9 серпня — буквально в день голосування на виборах. Ввечері Центрвиборчком присудив перемогу Лукашенку з 80% голосів, а от Тихановській він "віддав" близько 10%. Тисячі білорусів обурилися фальсифікаціями та наразі вже вимагають відставки президента й уряду.

Як повідомляв ONLINE.UA, Тихановська хоче почати діалог з Олександром Лукашенком, виконувачем обов’язки президента Білорусі. В ЄС вже заявили про готовність підтримати ці переговори. В опозиційному штабі зазначили, що бажали б відновити Конституцію 1994 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?