Будуть звільнені - у Зеленського зробили жорстке попередження чиновникам
Категорія
Україна
Дата публікації

Будуть звільнені - у Зеленського зробили жорстке попередження чиновникам

Будуть звільнені - у Зеленського зробили жорстке попередження чиновникам
Джерело:  online.ua

У команді українського лідера Володимира Зеленського зробили жорстке попередження чиновникам. Зокрема, в Кабміні пригрозили звільненням главам митниці і податкової, якщо вони не збільшать планові надходження до держбюджету. На сьогоднішній день в митній службі вже пройшли масштабні чистки по регіонах - під звільнення потрапила майже половина регіональних керівників. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передає ONLINE.UA.

"Керівникам податкової та митної служб поставлено завдання збільшити планові надходження на 10-15%. Якщо вони не впораються, то будуть звільнені", - заявив міністр.

Марченко підкреслив, що ніхто не буде терпіти ні корупцію, ні схеми, ні на митниці, ні в податковій.

"Ми вже провели три колегії митної служби. Звільнили 50% регіональних митників, 2/3 податкової служби також звільнені. Тобто ми робимо певні ротації. Я прекрасно розумію, що цього недостатньо. Все одно є контрабанда", - заявив він.

Важливо відзначити, що в травні Державна митна служба України недовиконала план надходжень до державного бюджету - було перераховано 27 млрд грн, а це 85,2% плану.

Відомо, що Зеленський безжально розкритикував результати роботи Державної митної служби, яка "збирає лайки", а не гроші. Український лідер поскаржився, що за два місяці 2020 року невиконання держбюджету - майже 16 млрд гривень, з яких 13 млрд гривень - і це "провал по митниці".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті пояснив, чому так часто змінює міністрів. Він заявив, що кадрові ротації в Кабінеті міністрів України триватимуть, поки уряд не стане "ідеальним".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?