Були часи, коли навіть у Львові били за вишиванку - соратник Яроша
Категорія
Культура
Дата публікації

Були часи, коли навіть у Львові били за вишиванку - соратник Яроша

Були часи, коли навіть у Львові били за вишиванку - соратник Яроша
Джерело:  online.ua

Учасник боїв за донецький аеропорт, глава правління Державницької ініціативи Яроша Андрій Шараскін нагадав, як у Львові могли побити за вишиванку, і провів паралелі з нинішнім Донецьком.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
«Пригадайте Україну зразка 1991 року, коли гопніки в мікрорайонах Львова за вишиванки доганяли і лупили. І подивіться на Україну, яку ми маємо зараз. Порівняйте. Це ж колосальний прогрес», - підкреслив він.
Шараскін визнав, що цей прогрес «не такий, як нам би хотілося, але процес становлення нації йде, і в історичному сенсі це величезне досягнення».
Читайте також: У Яроша розповіли про "смертників", які можуть змінити Україну
«Згадайте, після Майдану: Харків, Одеса - і раптом гімн України, такий шалений підйом патріотизму! А в Донецьку перед зачисткою сепаратистами які проукраїнські мітинги були? Просто колосальна кількість людей, які казали: ні, ми за Україну. Ну хіба можна було раніше уявити щось подібне?» - нагадав соратник Яроша.
За його словами, «зараз ми розуміємо, що цей процес сколихнувся, а потім - раз! - І все повернулося знову до свого попереднього стану, ніякої сили права немає - тільки право сили».
«Кожна державна структура створює свої каральні органи, свої силові блоки - і це точно не для захисту українців чи народу України, а для поборювання один одного, для протидії один одному, для збереження своїх впливів», - зазначив він.
Читайте також: Шанси шикарні: у Яроша розкрили механізм розвалу Росії

При цьому Шараскін додав - «люди починають обурюватися, що стає ще гірше, ніж було, але це ж логічно, тому що ці точно знають, що у них менше часу, ніж у попередників».
«Я, власне, навіть не про персоналії, а про системну роботу. Те, про що ми говорили: відділення недоеліти від реалій життя. І воно знов накопичується. Це нормально. Це крутий процес. Паралельно визріло ще скільки всього. Становлення нації, наприклад», - резюмував він.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Замість Росії будуть нові держави, а ми цьому допоможемо - соратник Яроша.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?