Були помилки - Китай зробив неочікуване зізнання про коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Були помилки - Китай зробив неочікуване зізнання про коронавірус

Були помилки - Китай зробив неочікуване зізнання про коронавірус
Джерело:  online.ua

Китай виявив прогалини в системі охорони здоров'я та системі сповіщень, визнавши свої помилки в боротьбі з коронавірусом. Це сталося після того, як на китайську владу обрушилася різка критика з боку багатьох країн за повільну реакцію на спалах коронавіруса, який викликав пандемію у всьому світі. Особливо жорстко дії Пекіна по боротьбі з коронавірусом критикує Вашингтон - в США наполягають на розслідуванні причин пандемії, вважаючи, що Китай навмисно приховав інформацію про коронавірус. Представник Національної комісії з охорони здоров'я КНР Лі Бін несподівано для всіх визнав, що епідемія коронавіруса дійсно стала значним випробуванням кваліфікації для китайського уряду і заявив про запуск реформи методів профілактики інфекційних захворювань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Епідемія коронавіруса стала значним випробуванням кваліфікації нашого уряду і виявила прогалини в системі охорони здоров'я і боротьбі з серйозними епідеміями", - сказав Лі Бін, визнавши, що Китай був не готовий до обробки та оцінки великих обсягів даних.

Він запевнив, що китайська влада зробила висновки і має намір поліпшити систему медичного страхування і складування товарів першої необхідності. Зокрема, Китай хоче почати застосовувати штучний інтелект і хмарні обчислення для кращого аналізу захворюваності, поширення вірусу і оптимального розподілу необхідного медичного обладнання та матеріалів.

"Відомство охорони здоров'я КНР створить" централізовану, єдину і ефективну "систему для більш швидкого реагування на подібні кризи", - запевнив Лі Бін.

Важливо відзначити, що напередодні влада Китаю погодилася взяти участь у розслідуванні причин пандемії COVID-19 під керівництвом Всесвітньої організації охорони здоров'я. Це повинно стати глобальною відповіддю на нинішню коронавірусну кризу.

Нагадаємо, до сих пір вважалося, що поширення коронавірусної інфекції по світу почалося в грудні 2019 року на території материкового Китаю. Але розвідки багатьох країн з'ясували, що ще на початку грудня 2019 року Китай мав докази передачі інфекції від людини до людини, але вперто не визнавав цей факт до 20 січня. Їм також відома інформація, що ще 3 січня, коли в китайському місті Ухань почали масово заражатися люди, Національний комітет охорони здоров'я Китаю дав вказівку знищити зразки коронавіруса і не публікувати інформацію про невідому інфекцію.

На сьогоднішній день кількість інфікованих коронавірусом в світі перевищує 4 млн осіб. Понад 280 тисяч тисяч людей померли від ускладнень, викликаних хворобою. При цьому 1 441 866 осіб вилікувалися від коронавіруса. Найбільш постраждалими від коронавіруса країнами стали США, Іспанія, Італія, Велика Британія і Росія.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що саме Китай винен в пандемії коронавіруса, яка обернулася для всього світу величезними втратами. Китайська влада навмисно приховувала і знищувала всі докази своєї причетності до спалаху коронавіруса, зразок якого досліджували ще з 2013 року і вже в кінці 2019 року знали, що він може передаватися від людини людині, але наполегливо приховували цей факт до 20 січня 2020 року, коли зупинити поширення вірусу вже було неможливо. Шокуючу правду про коронавірус і причетність до його поширенню Китаю повідомили спецслужби США, Великобританії, Канади, Австралії та Нової Зеландії - вони представили закриту 15-сторінкову доповідь, в якій говориться, що Китай навмисно приховував від світу інформацію про коронавірус і його небезпеку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?