Було завдання президента - Степанов відповів, як Україна отримає вакцину проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Було завдання президента - Степанов відповів, як Україна отримає вакцину проти COVID-19

Було завдання президента - Степанов відповів, як Україна отримає вакцину проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Ефективна й повноцінна вакцина проти коронавірусу COVID-19 знаходиться на стадії розробки. Утім, Міністерство охорони здоров'я вже звернулося до авторів перспективного проєкту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова.

За його словами, офіційний Київ спрямував звернення до Німеччини, Франції, Італії, Нідерландів. Українська сторона сподівається на отримання пріоритету.

Йдеться про розробку британо-шведської фірми АstraZeneca. Згадані країни здійснили попереднє замовлення.

"Вакцини від COVID-19 на сьогоднішній день немає. Україна активно відстежує всі випробування, які сьогодні є в світі. Наприклад, є компанія АstraZeneca, яка заявила про виготовлення вакцини. Чотири європейські країни — Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди, які створили альянс і зробили передзамовлення цієї вакцини. Було відповідне завдання президента України щодо поводження з української сторони, це завдання отримало Міністерство закордонних справ і зробило відповідне звернення", - пояснив Степанов.

Також міністр за своєю лінією звернувся до очільників МОЗ згаданих країн з відповідним запитом.

"Я також листом звернувся до колег, міністрам охорони здоров'я цих країн, щоб в разі виготовлення цієї вакцини Україна теж була поставлена в пріоритет на отримання вакцини", - резюмував Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені з усього світу продовжують роботу над створенням масової вакцини проти інфекції COVID-19. Американський бізнесмен та меценат Білл Гейтс наголосив, її повинні отримати перш за все бідні шари населення.

За словами Гейтса, вакцину не потрібно першим чином поширювати серед тих, хто більше заплатить".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?